Home » Ασθενείς » Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων 2021 – Κύπρος

Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων 2021 – Κύπρος

Το επίσημο βίντεο της Eurordis για την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων 2021

  1. Φωταγώγηση κτιρίων – Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου

Στα πλαίσια των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Σπάνιων Παθήσεων και με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού θα φωταγωγηθούν τα ακόλουθα κτίρια με πρωτοβουλία της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων.

  • Προεδρικό Μέγαρο
  • Υπουργείο Υγείας
  • Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου

Τα πλάνα από τη φωταγώγηση θα προβληθούν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Σπάνιων Παθήσεων. Μείνετε συντονισμένοι!

      2. Συνέντευξη Προέδρου της Συμμαχίας στο Roundtable 6, Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 18.00.

O Πρόεδρος της Παγκύπριας Συμμαχίας Σπάνιων Παθήσεων θα μιλήσει μεταξύ άλλων για τη Συμμαχία, τον ρόλο και το έργο της, και τις προόδους που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα στον χώρο των Σπάνιων Νοσημάτων.

Σύνδεσμος εκδήλωσης

      3. Διαδικτυακό συνέδριο “Τελευταίες εξελίξεις και τεχνολογικές λύσεις στα Σπάνια Νοσήματα: Κύπρος 2021″,  Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021, 09:00- 13:30

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνεται ένα εκπαιδευτικό συνέδριο με τίτλο «Τελευταίες Εξελίξεις και Τεχνολογικές Λύσεις για Σπάνια Νοσήματα: Κύπρος 2021», το οποίο όμως φέτος λόγω των συνθηκών και περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid19 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Το συνέδριο έχει πολυθεματικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

I. Τελευταίες εξελίξεις για άτομα με Σπάνια Νοσήματα

II. Διαδραστικές παρουσιάσεις περιστατικών για την ανάδειξη καλών πρακτικών και προκλήσεων στη διάγνωση και αντιμετώπιση σπάνιων περιστατικών

III.  Τεχνολογικές λύσεις για διεπιστημονική συνεργασία εντός και συνεργασία με εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού

 

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Θα απονεμηθούν 4 (τέσσερις) βαθμοί συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο  για όσους ιατρούς παρακολουθήσουν το συνέδριο.

Πρόγραμμα συνεδρίου
Εγγραφείτε

4. Εκδηλώσεις συνδέσμων μελών

Πέραν των πιο πάνω εκδηλώσεων, στηρίζουμε και συμμετέχουμε και σε ανάλογες δραστηριότητες των οργανισμών μελών μας αλλά συνεργατών μας.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου, η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου και οι Σύνδεσμοι Ασθενών μέλη της ΠαΣΣΠ Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Κυστική Ίνωση και Breathing Together συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 11/2 διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Κυστική Ίνωση και Πρωτοπαθής Δυσκινησία Κροσσών στην εποχή της πανδημίας  Covid19».

Παρακολουθήστε την ημερίδα

(Meeting ID: 952 1012 4933, Passcode: 830096)

Το Σωματείο Ασθενών και Φίλων Κληρονομικών Μεταβολικών Νοσημάτων «Ασπίδα Ζωής» και η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου συνδιοργανώνουν το Σάββατο 20/2, Ημερίδα με τίτλο «Κληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα, περισσότερη γνώση καλύτερο μέλλον».

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο:

Περισσότερα