Δρ Ιωάννα Λαϊνά

Παιδίατρος -Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.
Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιατρείου Σπανίων Νοσημάτων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Μέλος της Ελληνικής Ομάδας για τα Σπάνια Νοσήματα.
Επιστημονική Συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Οζώδους Σκλήρυνσης ( Ε.Ε.Ο.Σ).
Μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων.


Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδεύτηκε στην Παιδιατρική Κλινική του ΝΓΝ Λαμίας και στη συνέχεια στην Α’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.

Μετά την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας Παιδιατρικής παρέμεινε στο Τμήμα Λοιμώξεων της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής ως υποψήφια διδάκτορας και υπότροφος του ερευνητικού προγράμματος ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ. Ολοκληρώνοντας τη διδακτορική της διατριβή με τίτλο “ ΠΡΩΤΟΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ HHV-6 KAI ΠΥΡΕΤΙΚΟΙ ΣΠΑΣΜΟΙ ΣΕ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ”  συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Κλινική ως μεταπτυχιακός επιστημονικός συνεργάτης.

Επιπλέον, εργάζεται ως ιδιώτης παιδίατρος, υπηρέτησε ως παιδίατρος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Τ.Μ.Υ Ι.Κ.Α Ζωγράφου για 4 έτη και εργάστηκε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ως παιδίατρος του Γραφείου Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών και Σπανίων Νόσων για 2 έτη.

Στο διάστημα αυτό ήταν μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ για τα Σπάνια νοσήματα καθώς και της Συντονιστικής Επιτροπής για τα Σπάνια Νοσήματα του Υπουργείου Υγείας. Επίσης συμμετείχε στα ευρωπαϊκά προγράμματα για τα σπάνια νοσήματα Ε-RARE 2 και τον καρκίνο TRANSCAN.

Συνέχισε την ειδική ενασχόλησή της με τα Σπάνια Νοσήματα ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιατρείου Σπανίων Νοσημάτων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Από το 2017 είναι μέλος της Ελληνικής Ομάδας για τα Σπάνια Νοσήματα και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων.

Έχει συμμετοχή σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Συνέδρια με ανακοινώσεις και ομιλίες.