Δρ Ευαγγελία Ραζή

Παθολόγος- Ογκολόγος
Διευθύντρια 3ης Ογκολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Υγεία
Συνιδρύτρια, Πρότυπη Ογκολογική Ομάδα, Αθήνα Ελλάδα

Η κα Ραζή ολοκλήρωσε τις ιατρικές της σπουδές στις ΗΠΑ στο Τιμητικό Πρόγραμμα του Northwestern University, στο Σικάγο. Ακολούθως έκανε ειδικότητα στο Beth Israel Medical Center της Νέας Υόρκης. Ακολούθησε ειδίκευση στην Παθολογική Ογκολογία και δεύτερη ειδίκευση στη μεταμόσχευση μυελού των οστών επίσης στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στην Ιατρική στην Ελλάδα, με θέμα «Μεγαθεραπεία στον Καρκίνο του Μαστού».

Από τον Ιανουάριο του 1994 εργάζεται στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και από τον Σεπτέμβριο του 2011 είναι διευθύντρια της Γ’ Παθολογικής – Ογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ στην Αθήνα. Την άνοιξη του 2016, η κα Ραζή οδήγησε την Πρότυπη Ογκολογική Ομάδα (ΠΟΟ) στη διαδικασία πιστοποίησης από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Ποιότητας στην Ογκολογία (QOPI) της Αμερικάνικης Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), και η ΠΟΟ ήταν η πρώτη ομάδα διεθνώς, εκτός των ΗΠΑ, που έλαβε αυτή την πιστοποίηση. Επιπλέον, είναι μέλος των Quality Steering Group και International Affairs Committee του ASCO, καθώς και των Breast cancer και Brain tumor groups της EORTC. Στο τελευταίο είναι υπεύθυνη της ομάδας ποιότητας και μέλος του Steering Committee.

Έχει προσφέρει εθελοντικά τόσο με την παροχή ιατρικής φροντίδας σε ασθενείς, όσο και εκπαίδευση σε επαγγελματίες υγείας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, όπως η Σρι Λάνκα, το Σουδάν, η Ζιμπάμπουε, η Ρουάντα, η Αλβανία και η Ονδούρα. Οι τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος της είναι ο καρκίνος του μαστού και η νευρο-ογκολογία. Συμμετέχει ενεργά ως μέλος διάφορων ιατρικών εταιρειών και συνεργαζόμενων ομάδων. Έχει πάνω από 90 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά ως κύριος ή συν-συγγραφέας, έχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό αναρτημένων παρουσιάσεων σε διεθνή συνέδρια, ενώ έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε διεθνή εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συνεργασία με το ASCO και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νευρο-Ογκολογίας.

Περισσότερα